Vlieger-vertrouwen

Een middagje met genoeg wind, een lage zon en prachtige herfstkleuren: ideale omstandigheden om de vlieger op te laten en luchtfoto’s te maken vanaf de Wageningse Eng. Helaas dacht mijn vlieger daar anders over: na enige onrustige momentjes besloot deze als een slechtvalk in duikvlucht naar beneden te schieten. Even had ik de hoop dat de vlieger zich op tijd herstelde, maar deze werd snel de grond in geboord. Gelukkig zorgde het lange gras voor een zachte landing en bescherming van mijn fotocamera.

Met een deuk in mijn vlieger-vertrouwen besloot ik de herfst vanaf een ander perspectief te fotograferen: even geen spannende vlieger-manoeuvres voor mij, maar herfstfoto’s vanaf de grond. Toen ik met mijn auto richting de bossen van Doorwerth reed en wat saaie bosfoto’s had gemaakt, zag ik mooie luchten binnen komen drijven. Niet veel later stond ik aan de overkant van de rivier met de vlieger in mijn hand. Er stond een heerlijke zuidenwind vanaf de Betuwe, de vlieger liet zich gracieus omhoog voeren en de camera luisterde rustig naar de radiografische aanwijzingen vanaf de grond. Het mooie strijklicht van de november-zon over het rivierenlandschap maakte het compleet: dit is de Hollandse herfst op zijn best! En mijn vlieger-vertrouwen was weer helemaal terug.